De beste tips van populaire blogs!

Blogs over bloggen, geven blogtips. Dat is logisch toch? De laatste tijd zie je alleen steeds vaker dat bloggers die over andere onderwerpen schrijven ook hun blogtips en ervaringen delen. De ene volger is er fan van, maar ik ben ook al bloggers tegengekomen die dit niets vinden. Toch denkt ik dat veel bloggers wel iets goeds te zeggen hebben over mijn favoriete onderwerp: bloggen. Ben jij benieuwd wat andere bloggers te zeggen hebben? Lees dan snel verder! Vandaag deel ik namelijk de beste tips van populaire blogs.

Wanneer is een blog populair?

Welke blogs zijn populair en welke niet? Hier zijn de meningen over verdeeld en eigenlijk heb ik hier ook geen eenduidig antwoord over. Hoe ik dan de populaire blogs heb gekozen? Natuurlijk moest de blogger een goede blogtip hebben gegeven en daarnaast had ik nog 2 eisen. Alle bloggers in deze blogpost hebben zowel op Facebook als op Bloglovin 1000 volgers. Genoeg geschreven. Laten wij snel overgaan naar de beste blogtips!

De tips van populaire blogs

Let op! Ik heb de tips soms een klein beetje aangepast, zodat ik niet de hele tekst hoefde te gebruiken. Wanneer je de hele tip wil lezen, raad ik je aan om naar het artikel door te klikken.

1. Schrijf over dingen die je enthousiast maken

Begin geen hardloopblog als hardlopen je niet 100% gelukkig maakt. De reden dat mensen mijn blog lezen is omdat ze het enthousiasme in mijn teksten kunnen voelen. Bedenk je dat je aardig wat woorden over het onderwerp moet gaan schrijven, wil je dat leuk houden moet het iets zijn waar je echt gelukkig van wordt… Annemerel

Waarom een goede tip?

Wanneer jij niet enthousiast bent over het onderwerp, dan zal je (waarschijnlijk) ook niet heel enthousiast je blogposts kunnen schrijven. Je lezers merken dit en zullen net als jij minder geïnteresseerd zijn. Daarnaast zal het bloggen er ook niet leuker op worden, waardoor het erg lastig wordt om het bloggen lang vol te houden.

2. Vind je eigen niche

Zelfs als je net als ik (Marlous) over van alles en nog wat schrijft kun je toch in een bepaalde niche vallen: de lifestyleblogs. Ik zorg met terugkomende rubrieken en categorieën dat er toch een soort rode draad in mijn blog ontstaat… Last Days of Spring

Waarom een goede tip?

Ondanks dat ik een lifestyle blog eigenlijk geen echte niche vind (ik maak namelijk altijd het onderscheid tussen lifestyle blogs en niche blog), ben ik het wel eens met wat Marlous zegt. Wanneer je je eigen blog niche vindt, wordt het voor je lezers duidelijker waarom ze jou wel (of juist niet) moeten volgen. Daarnaast maak je het ook voor jezelf makkelijker, omdat je precies weet waar je over moet schrijven.

3. Just make it happen!

Als je blogideeën vastere vormen beginnen aan te nemen en je denkt er al een tijdje serieus aan om je eigen blog te starten, doe het dan gewoon! Just make it happen… Beautylab.nl

Waarom een goede tip?

Je blog zal nooit van de grond komen als je er niet gewoon aan begint. Serena heeft helemaal gelijk en als jij wilt bloggen, dan moet je gewoon beginnen. Het hoeft niet perfect te zijn. Elke blogger vindt zijn eerste blogposts vreselijk en zal ze na een jaar willen verbeteren. Bloggen is jezelf ontwikkelen en als je nooit begint dan zal je nooit zo groot worden als andere populaire blogs.

4. Stop nooit met leren

Blijf altijd leren! Sta open voor feedback, pas foutjes aan wanneer een lezer iets opmerkt en als je iets niet zeker weet, zoek het op… Lisanne Leeft

Waarom een goede tip?

In de blogpost van Lisanne gaat het vooral om beter leren schrijven, maar eigenlijk geldt haar tip voor alle aspecten die te maken hebben met bloggen. Leren is belangrijk. Doe je dit niet dan zullen jij én je blog altijd op hetzelfde punt blijven staan. Een tijdje terug las ik weinig over bloggen en ik merkte al snel dat mijn inspiratie minder werd. Ben je volop met je onderwerp bezig en leer je nieuwe dingen, dan zal je merken dat je blog ook beter wordt.

5. Neem geen complete ideeën van anderen over

Neem geen complete ideeën van anderen over. Inspiratie opdoen kan best, en ik was ook niet de eerste die haar iPhone foto’s liet zien op haar blog of die een what’s in my bag video opnam. Als je maar geen volledige dingen gaat overnemen… Teskuh

Waarom een goede tip?

Niets is zo vervelend als een andere blogger die je blogposts of foto’s kopieert. Het is niet alleen vervelend voor die blogger, maar zelf zal je ook niet opvallen met de ideeën van anderen. Gewoon niet doen dus!

6. Bedenk een naam die nog een tijdje mee kan

Bloggen is op dit moment helemaal hot maar wie weet wordt dat over twee jaar wel overgenomen door een nieuwe vorm. Bedenk dus een naam die een aantal jaren mee kan en denk daarbij aan veranderingen die kunnen opspelen… Jennie from the Blog

Waarom een goede tip?

Sowieso is het een goed idee om van tevoren over je blog na te denken. Wat zijn je doelen, waar ga je over schrijven, hoeveel artikelen plaats je elke week etc. Een goede domeinnaam bedenken is niet makkelijk, maar wel belangrijk. Het zou namelijk jammer zijn als je er na een jaar achterkomt dat je naam helemaal niet meer bij je blog past en dus eigenlijk beter een nieuwe domeinnaam kan kiezen.

7. Patience you must have, my young padawan

Zolang je het bloggen écht leuk vindt, komen de bezoekers vanzelf wel. Dat moet je niet pushen; lekker mindful bloggen is het advies van Dr. Iris… Ikbenirisniet

Waarom een goede tip?

Veel bloggers hebben deze tip in hun blogpost genoemd en daarom heb ik deze belangrijke tip voor het laatst bewaard. De meeste populaire blogs zijn al langer bezig dan vandaag en het heeft een aantal jaren geduurd voordat ze zoveel bezoekers hadden. Van vandaag op morgen zal je niet meteen 1000 bezoekers krijgen, dus houd vol! Door hard te werken, tijd aan je blog te besteden en jezelf te ontwikkelen, zal je merken dat tijd bepalend is voor je succes.

Dit waren de blogtips van de populaire blogs. Heb jij zelf nog een fantastische blogtip, deel deze dan bij de commentaren!

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 30/09/2017