Zoekwoorden vinden waarmee je écht kans maakt in Google

Wanneer je wil dat je blogposts worden gevonden in de zoekmachine (en ja dat wil je), dan maak je het meeste kans door altijd te beginnen met een zoekwoorden onderzoek. Goede zoekwoorden vinden is echter niet altijd even makkelijk en daarom deel ik in deze blogpost wat extra tips!

Nog meer blogposts over zoekwoorden:

Zoekwoorden onderzoek voor beginners. Alles wat je moet weten over het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek.

Dé tool die je het beste kan gebruiken voor een zoekwoorden onderzoek

In mijn blogpost over ‘zoekwoorden onderzoek voor beginners’ bespreek ik verschillende zoekwoorden onderzoek tools. Naast de 3 die ik in die blogpost bespreek, zijn er natuurlijk nog veel meer (vaak dure) tools beschikbaar.

Voor iedereen die de zoekwoorden tool alleen maar voor zijn eigen website zal gebruiken, raad ik aan om eens te kijken naar SE Ranking. Deze tool is vrij volledig, eenvoudig in gebruik en vele malen minder duur dan veel andere zoekwoorden onderzoek tools.

SE Ranking zoekwoorden vinden
Zoekwoorden onderzoek tool van SE Ranking

Kan ik ook gratis zoekwoorden vinden?

Wanneer je een beetje geduld hebt, zou je in principe zoekwoorden ook gratis kunnen vinden. Een aantal tools bieden namelijk de mogelijkheid om enkele zoekwoorden gratis op te zoeken.

Zo krijg je bij SE Ranking maar 10 suggesties per zoekwoord en zit er ook een limiet op het aantal zoekopdrachten dat je kan doen.

Een gratis tool die wel eens wordt genoemd is de Google Zoekwoordplanner, maar deze biedt eigenlijk niet genoeg informatie om goede zoekwoorden te vinden.

Wanneer je echt serieus aan de slag wil met schrijven van content voor SEO, dan raad ik je aan om een maandje een abonnement bij SE Ranking te namen.

3 extra tips voor het vinden van goede zoekwoorden

In mijn eerdere blogpost over het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek deelde ik al allerlei tips voor het doen van een zoekwoorden onderzoek. Maar de onderstaande 3 tips kan je ook nog toepassen.

1. Bewaar een lijst met zoekwoorden die ook maar enigszins interessant lijken

Voor SuperBlogger (maar ook mijn andere websites) heb ik een lange lijst met allerlei zoekwoorden die ik eventueel zou kunnen gebruiken. Dit is niet alleen handig voor het bedenken van nieuwe blogonderwerpen, maar het is ook een mooi begin voor het vinden van weer nieuwe zoekwoorden.

Zelf als je een zoekwoord van die lijst nog steeds niet wil gebruik, kan dit zoekwoord wel weer nieuwe suggesties opleveren. Gooi de zoekwoorden dus zeker in je zoekwoorden onderzoek tool en/of Google om inspiratie op te doen.

2. Kijk eens naar de zoekwoord suggesties in andere zoekmachines

Wist je dat je bij andere zoekmachines nog wel eens andere zoekwoord suggesties kan krijgen dan bij Google? Hieronder zie je de suggesties van Google en van Bing.

Zoekwoord suggesties Google
Zoekwoord suggesties in Google
Zoekwoord suggesties Bing
Zoekwoord suggesties in Bing

Om er zeker van te zijn dat je een mooie kans in de zoekmachine hebt gevonden, moet je het zoekwoord natuurlijk nog wel controleren met behulp van je zoekwoorden onderzoek tool!

3. Gebruik de content van je concurrenten als inspiratie

SE Ranking heeft een hele handige tool om te achterhalen op welke zoekwoorden je concurrenten worden gevonden. Het kan daarnaast ook goed helpen om gewoon eens naar de content van je concurrenten te kijken en te bedenken op welke zoekwoorden de blogs zouden kunnen scoren. En deze termen zoek je natuurlijk weer op in je zoekwoorden onderzoek tool.

Lukt het je niet om goede zoekwoorden te vinden? Ik help je graag! Boek een brainstormsessie als je samen op zoek wil gaan naar goede zoekwoorden of kies voor een pakket met 5 zoekwoorden die ik speciaal voor jou selecteer.

Vragen over deze blogpost?

Je mag mij altijd een mailtje sturen met je vraag!

Gerelateerde berichten

Zoekwoordplanner, een goede vervanging

Hoe werkt een zoekwoordplanner? En welke gebruik je dan?

Starten met bloggen strategie
Strategie

Starten met bloggen? Deze strategie raad ik je aan!

Vrouw met Writer's Block
Strategie

Waarom het niet lukt om ≥ 1 blog per maand te schrijven