Privacy- en cookieverklaring

SuperBlogger verzamelt persoonsgegevens. Welke dit zijn en waarom wij dit doen, lees je in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

Adres: Tekstory – Platolaan 278 – 6525KD Nijmegen
Telefoonnummer: 0657331880
Website: https://www.tekstory.nl/

KVK Nummer: 60950358

Functionaris gegevensbescherming: Sharon Lederer – sharon@superblogger.nl

SuperBlogger behoudt zich het recht om deze privacyverklaring aan te passen. De huidige privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 20 mei 2018. Je kan de actuele versie van privacyverklaring eenvoudig vinden via de link onderin de footer.

Persoonsgegevens die SuperBlogger verwerkt

Wanneer je een reactie plaatst, het contactformulier invult of je inschrijft voor de nieuwsbrief, verzamelen wij je persoonsgegevens. Hieronder zie je wanneer wij welke persoonsgegevens verzamelen:

Contactformulier

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Het e-mailbericht

Inschrijfformulier

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Locatie (wanneer beschikbaar)

Reactieformulier

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Website
  • IP-adres

Minderjarigen

Jongeren onder de 16 behoren niet tot de hoofddoelgroep van SuperBlogger. Er zijn echter ook jongeren die beter willen leren bloggen, waardoor de kans bestaat dat ook jongeren onder de 16 jaar SuperBlogger bezoeken. Wij kunnen dit echter niet controleren. Ben je onder de 16? Vraag dan aan je ouders/verzorgers om toestemming voordat je een reactie achterlaat of contact opneemt. Op verzoek worden gegevens van jongeren onder de 16, die toch onze website hebben bezocht, verwijderd.

Met welk doel en op basis van welke grondslag verwerkt SuperBlogger persoonsgegevens?

Wij verwerken alleen je persoonsgegevens als je dezelfde zelf achterlaat. Dit doen wij om de volgende redenen:

  • Zodat wij je kunnen helpen met al je blog vragen
  • Om onze nieuwsbrief of andere promotionele e-mails te versturen
  • Zodat wij en andere bezoekers op je reacties kunnen reageren of je website bezoeken

Geautomatiseerde besluitvorming

SuperBlogger neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Gegevens bewaren

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Zo worden je gegevens direct verwijderd op het moment dat jij je voor de nieuwsbrief uitschrijft. En reacties blijven zichtbaar op de website totdat SuperBlogger wordt opgeheven, wij besluiten om een reactie te verwijderen of als je een e-mail stuurt naar contact@superblogger.nl met de vraag of wij een reactie kunnen verwijderen. Zolang de reactie op de website zichtbaar is, worden ook je persoonsgegevens bewaard. Dit omdat de reacties van meerwaarde kunnen zijn voor de bezoekers van SuperBlogger.

Verstrekking aan derden

SuperBlogger geeft je persoonsgegevens alleen door aan derden als dit noodzakelijk is. Zo geven wij je naam en emailadres door aan MailMunch en MailChimp zodat jij je kan inschrijven voor de nieuwsbrieven en ook e-mails van SuperBlogger kan ontvangen. Zonder zou dit niet mogelijk zijn. Daarnaast maken wij voor het versturen van e-mailberichten gebruik van een externe SMTP provider die tijdelijk uw berichten opslaat. Via deze logbestanden kunnen wij controleren of alle e-mails ook daadwerkelijk zijn verstuurd. De reacties die je vrijwillig achterlaat worden opgeslagen in de database van onze website. Deze wordt gehost bij onze partner finalwebsites.

Wanneer SuperBlogger gegevens aan derden verstrekt, zorgen wij er o.a. (met een overeenkomst) voor dat je gegevens niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Ook komen wij hierin overeen dat je gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn.

Verder zullen wij je gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

Nieuwsbrief

SuperBlogger stuurt e-mails om je op de hoogte te houden van de laatste blogtips, nieuwe blogposts of nieuwe (online) blog workshops. Deze e-mails kan je ontvangen door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Dit kan je door via verschillende formulieren op deze website. Wanneer je je e-mailadres achterlaat wordt je toegevoegd aan de lijst van abonnees. Wil je niet langer onze nieuwsbrief ontvangen?. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je makkelijk kunt afmelden. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt. Je kan je ook afmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar contact@superblogger.nl

Cookies

SuperBlogger gebruikt alleen technische cookies, functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt, door bijvoorbeeld voorkeursinstellingen worden opgeslagen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.

Je kan je afmelden voor cookies door de internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kan je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Bij het gebruik van onze website worden de volgende cookies geplaatst:

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijk om SuperBlogger goed te laten functioneren. Deze cookies worden zonder toestemming geplaatst. Functionele cookies zorgen er o.a. voor dat je ingelogd kunt blijven tijdens je bezoek aan SuperBlogger.

Ook door onze partner Mailmunch worden er cookies geplaatst. Deze cookies zorgen ervoor dat de pop-up niet nogmaals wordt getoond als je deze eerder hebt weggeklikt of als je al bent ingeschreven.

Analytische cookies

Analytische cookies stellen ons in staat om het websitebezoek te meten. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze website wordt gebruikt, naar welke informatie bezoekers op zoek zijn en welke pagina’s het meest worden bezocht. Hierdoor weten we welke website onderdelen populair zijn en op welke plekken we onze website kunnen verbeteren. We analyseren en verbeteren de website continu om de ervaring voor bezoekers zo prettig mogelijk te maken. De statistieken die we verzamelen kunnen we niet herleiden naar personen. Deze gegevens worden dus altijd anoniem gebruikt.

We maken gebruik van Clicky en Google Analytics om inzichten te verkrijgen uit de data. De analytische cookies plaatsen we altijd bij een bezoek aan onze website. Wij verstrekken de door jouw ingevulde persoonlijke gegevens (zoals naam, adres, telefoonnummer) nooit aan Clicky of Google.

Affiliate cookies

Sommige blogposts op SuperBlogger bevatten affiliate links (bijvoorbeeld van Elegant Themes en KWFinder). Op het moment dat je op zo’n link klikt en de link wordt geopend, worden er cookies geplaatst. Deze worden alleen geplaatst met het doel om bij te houden of wij een beloning van de adverteerder ontvangen. De gevolgen voor de privacy van onze bezoekers is gering, waardoor er geen toestemming hoeft te worden gevraagd.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Ben je het niet eens met het opslaan van jouw gegevens? Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door SuperBlogger. Als laatste heb je ook recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit houdt in dat je bij ons een verzoek kunt indienen om je persoonsgegevens naar jezelf of iemand anders te sturen.

Een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens sturen naar sharon@superblogger.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage echt door jou is gedaan, vragen wij een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit is ter bescherming van je privacy. Wij zullen zo snel mogelijk op je verzoek reageren, maar uiterlijk binnen vier weken.

Als laatste heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Klik daarvoor op de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe SuperBlogger persoonsgegevens beveiligt

Wij nemen de privacy van onze bezoekers uiteraard erg serieus. Daarom nemen wij passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van je gegevens tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat wij je gegevens niet goed beveiligen en/of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via ons contactformulier of contact@superblogger.nl