7 blokkades waardoor jouw blog niet zal groeien!

Heb jij wel eens dat het bloggen gewoon niet “lukt”? De originele ideeën blijven weg, anderen krijgen veel meer reacties en ook heb je nog steeds geen leuke winactie georganiseerd! Van een aantal blogposts per week, ga je naar geen blogposts en uiteindelijk bekijk je alleen nog maar de blogposts van andere succesvolle bloggers. Vervelend én je bereikt er helemaal niets mee! Je blog wordt er niet beter van en uiteindelijk stop je er misschien wel mee. Hoe kan je er dan toch voor zorgen dat de blokkades die je blog niet laten groeien, verdwijnen? SuperBlogger geeft tips!

1. Niet willen leren/niet luisteren naar anderen

Als blogger is het belangrijk dat je steeds door blijft leren en nieuwe “dingen” uitprobeert. Helaas zal deze informatie niet vanzelf naar je toe komen. Er is namelijk niemand die jou vertelt hoe je het moet doen. Gelukkig is er wel genoeg informatie. Naast SuperBlogger zijn er nog meer blogs die alleen over bloggen gaan en ook de populaire blogs leggen soms uit hoe ze succesvol zijn geworden. Lees niet alleen de informatie, maar doe er ook wat mee!

2. Je verwachtingen zijn te hoog

Sommige bloggers doen het super goed en dat laten zij ook regelmatig zien. Met veel enthousiasme begin jij ook aan je blog, maar na een aantal maanden, merk je dat het niet zo makkelijk is. Je verwachtingen waren te hoog en nu lijkt het bloggen, één grote teleurstelling. Geef niet op! Ook de grote blogs zijn ooit zo begonnen en ze hebben heel hard gewerkt, om al die volgers te krijgen.

3. Je bent jaloers op andere bloggers

Regelmatig laat jij je afleiden door andere blogs, die het beter doen en meer reacties krijgen. Stop hiermee, want je raakt er alleen maar gefrustreerd van. Kijk soms bij deze blogger om iets te leren en zie het als een motivatie om het NOG beter te doen. Verlaat dan snel weer de website, om je te concentreren op je eigen blog. Met jaloezie bereik je helaas niets 🙁

4. Mijn blog wordt door niemand gelezen/ik krijg geen reacties

Je vindt schrijven leuk, maar natuurlijk schrijf je niet alleen voor jezelf. Het doel is om meer lezers te krijgen en het is vervelend als ze niet komen. Maar in plaats van opgeven, kan je ook je strategie veranderen. Hoe zou je er wel voor kunnen zorgen, dat je meer bezoekers krijgt?. Optimaliseer jij je blogposts eigenlijk wel voor zoekmachines met de WordPress SEO plugin of schrijf je wel voor de juiste doelgroep?

5. Je schrijft steeds over dezelfde onderwerpen en vind het lastig om iets nieuws te bedenken

Of je nu een niche blog hebt of een lifestyle blog, onderwerpen bedenken kan soms lastig zijn. Na een tijdje kan het zo zijn, dat je in de herhaling valt. Maak je blogpost dan wel af, maar wacht een aantal weken voordat je het plaatst. Neem de tijd om nieuwe onderwerpen te bedenken en schrijf daarna nieuwe blogposts. Na een aantal andere blogposts, kan je het artikel best plaatsen.

6. Je denkt dat je geen tijd hebt om te bloggen

Je vindt bloggen leuk, maar soms heb je er gewoon geen tijd voor. Dat is niet waar! Misschien heb je veel te doen op dit moment, maar als je ECHT wil bloggen, dan lukt het ook. Pas je planning aan en neem minstens 1x per week de tijd, om een blogpost te schrijven. Zorg ervoor dat je er zin in hebt, anders zal het alleen maar als een verplichting voelen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

7. Mijn blogpost is (misschien) niet interessant genoeg

Lezers zijn op zoek naar leuke, maar ook relevante artikelen. Ben je een beetje perfectionistisch, dan zou je bij elke blogpost kunnen denken dat het niet goed genoeg is. Met het gevolg dat je dus helemaal niets plaatst. Wees kritisch, maar overdrijf niet. Lees je artikel nog een keer door, pas wat dingen aan en dan zal je zien dat je het artikel écht op je blog thuis hoort!

Houd je doel voor ogen en geef niet op!

Over je blog nadenken is prima, maar zolang je nadenkt, zal er niet veel gebeuren. Maak een realistische planning en bedenk een doel. Wat wil jij bereiken en wanneer wil jij het bereikt hebben? Heb je het doel toch niet op dat moment gehaald Vraag je dan af waarom het niet gelukt is en wat je beter zou kunnen doen. Bedenk een nieuw doel en ga verder. Misschien lukt het de volgende maand wel!

Zijn deze blokkades herkenbaar? Welke blokkade zorgde ervoor dat jouw blog niet wilde groeien?

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 29/09/2017