Workshop bloggen voor bedrijven

Je start naar succes

Natuurlijk weet jij dat je zakelijke website een blog nodig heeft, maar hoe kan je content marketing nou zo inzetten dat je ook echt meer bezoekers, leads en conversies krijgt? Deze vragen zal ik beantwoorden tijdens de interactieve workshop “Bloggen voor Bedrijven”.

Een blog opzetten is zo gebeurd. Maar dan? Alle expertise heb je in huis, maar hoe krijg je werknemers ook zover dat ze voor de organisatie gaan bloggen?

Stiekem heb ik het antwoord al gegeven: de blogworkshop. In 4 uur tijd leren de cursisten goede blogs schrijven en zullen zij genoeg inspiratie op doen om te gaan bloggen. Precies wat je nodig hebt! En voor de echte fanatiekelingen heb ik ook nog 2 vervolg workshops.

Niet één maar, 3 workshops bloggen

Start met Basis Blog Training. En volg daarna de andere 2 workshops!

Basis Blog Training

In 4 uur leer je alle ins and outs over zakelijk bloggen
U

SEO training voor bloggers

Leer nog beter bloggen voor bezoekers én Google

Zo schrijf je voor het web

Van schrijven voor de doelgroep tot meer conversies

Wat gaan wij doen tijdens de blogworkshop?

Een workshop bloggen door SuperBlogger is geen vervelende, lange presentatie, die de deelnemers niet zullen onthouden. Daarom bestaan alle workshops uit 3 delen:

Supersnelle presentatie

Handige tips en tricks zullen aan de hand van een relevante case worden besproken. Ter voorbereiding zal ik een blog (over een onderwerp naar keuze) schrijven en deze zal samen met de tips worden toegelicht.

Samen blogs schrijven

Een uur lang gaan de deelnemers (aan de hand van 2 opdrachten) een blog schrijven van 400 woorden. Naast een checklist die zij af kunnen werken, hebben zij ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

De grote blog analyse

Als de blogs zijn geschreven, zullen drie uitgewerkte blogs worden gepresenteerd en geanalyseerd. Tijdens dit deel van de workshop wordt duidelijk wat er goed gaat en waar nog verbeterpunten liggen.

De drie workshops bloggen

Basis Blog Training

Tijdens de eerste workshop leren de deelnemers de basis van zakelijk bloggen. De focus zal liggen op het bedenken van niet commerciële blogonderwerpen, zodat de bloggers altijd genoeg inspiratie zullen hebben. Daarnaast zal de basis van schrijven voor het web worden besproken (blog structuur en vlot schrijven) en wordt er een begin gemaakt met SEO (content optimalisatie). Alle tips kunnen tijdens het blog schrijven direct worden toegepast.

Schrijven voor het web

De tweede workshop staat in het teken van schrijven voor een ongeduldig publiek. Verschillende technieken zullen worden gedeeld die je kan gebruiken om de attentie, interesse of het verlangen onder lezers te verhogen. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: het toevoegen van conversies, schrijven voor mobiel en schrijven voor de doelgroep. Na de workshop zullen de blogposts nog beter in de smaak vallen.

SEO training voor bloggers

De SEO training voor bloggers gaat verder dan alleen content optimalisatie. Thema’s die tijdens deze workshop bloggen aan bod zullen komen zijn: het schrijven van cornerstone content, social media promotie en de bounce rate verkleinen (bijvoorbeeld door internal linking). Daarnaast zullen ook de 3 pijlers van zoekmachine optimalisatie worden besproken, zodat duidelijk wordt dat SEO meer is dan het toevoegen van zoekwoorden aan de website.

Waarom de cursus bloggen?

Zet de eerste stap naar een succesvolle zakelijke blog

Maak je werknemers enthousiast om te gaan bloggen

Leer hoe je als zakelijke blogger toch authentiek kan blijven

Leer hoe je waardevolle content voor de doelgroep creëert

Profiteer van alle voordelen die bloggen te bieden heeft

De blogworkshop in het kort

Hoe lang duurt de cursus?

4 uur

Hoeveel kost de cursus?

€350,- (excl. BTW)

Hoeveel deelnemers

3 tot 7

Een workshop bloggen

op kantoor?

Veelgestelde vragen

Is een workshop op maat mogelijk?
Ja hoor. Je kan altijd even bellen om de mogelijkheden te bespreken.
Voor wie is een blogworkshop geschikt?
De workshop is voor bedrijven die werknemers (bijvoorbeeld het marketingteam) willen laten bloggen, maar nog niet genoeg kennis over bloggen in huis hebben. Ik help bij het zetten van de eerste stappen naar een succesvolle zakelijke blog. De workshop kan ook worden gegeven aan studenten of een kleine groep beginnende bloggers.
Krijg ik korting als ik alle workshops afneem?
Ja! Bestel alle 3 workshops in een keer en ontvang 10% korting op alle workshops! De workshops moeten dan wel in één keer worden afgenomen en kunnen verspreid over 6 maanden worden ingepland.
Waar vindt de workshop bloggen plaats?
De workshop vindt bij jullie op kantoor plaats. Een externe locatie kan, maar daarvoor wordt een meerprijs gevraagd.
Geef je ook individuele workshops?
De Workshop “Bloggen voor Bedrijven” is ontwikkeld voor kleine groepen (3-7 deelnemers). Wil je een individuele workshop, advies op maat of juist een workshop voor een grote groep organiseren? Neem dan contact op!