Gratis WordPress templates voor WordPress.com blogs

Afgelopen dinsdag deelde ik een blogpost over het beginnen van blog met WordPress.com. WordPress.com biedt verschillende voordelen, maar een nadeel is wel dat je uit veel minder WordPress thema’s kan kiezen. Vaak zie je dan ook dat veel bloggers dezelfde template gebruiken. Daarom deel ik vandaag een aantal templates voor je WordPress.com blog. Met deze templates kan jij niet alleen blog beginnen, maar met sommigen ook een professionele portfolio website. Let op! Na het zien van deze mooie templates is de kans groot dat je zin hebt om het design van je blog aan te passen. (WordPress.com templates zijn uiteraard ook geschikt voor self-hosted WordPress blogs.)

5 templates voor WordPress.com blogs

Op de website van WordPress.com vind je nog veel meer templates voor WordPress.com blogs. Heb je echter geen zin om te zoeken? Bekijk dan mijn 5 favoriete templates!

Nucleare

Nucleare

Mijn favoriete WordPress.com template in deze lijst is Nucleare. Het template is eenvoudig, maar lijkt erg op een professioneel template voor self-hosted WordPress blogs. Nucleare is een classic blog met veel leuke details. De social media buttons passen goed bij de template, de zoekfunctie opent op de volledige pagina en verschillende items (de kleur, achtergrond etc.) kunnen eenvoudig worden aangepast. Een aanrader voor elke blogger!

Button

Button

Button is net als Nucleare een clean WordPress template, maar dan met name gericht op hobby- en DIY-bloggers. De template heeft dan ook veel schattige details, die samen voor een vintage look zorgen.  Kijk bijvoorbeeld eens naar de achtergrond, de uitgelichte foto en de titel van de widgets in de sidebar. Een aantal elementen, zoals de achtergrond, kunnen ook nog eenvoudig worden aangepast.

Gateway

Gateway

Gateway is een WordPress.com template met een Custom Header Image over de hele pagina. Dit template is dus net een beetje anders dan de andere templates in deze lijst. In de header kan ook nog een call to action worden weergegeven en ook onder de header is er nog wat ruimte voor meer informatie. Maak je video’s? Op de homepage is er ook ruimte om één video weer te geven.

Lovecraft

Lovecraft

Als je Lovecraft bekijkt, kijk dan ook eens naar een van de blogposts. De uitgelichte foto bij een blogpost wordt namelijk op een bijzondere manier weergegeven. Voor dit template is het dus belangrijk dat je over goede foto’s beschikt. Verder beschikt dit template over een custom header image en alle opties die je nodig hebt.

Baskerville

Baskerville

Veel templates in deze lijst zijn klassieke blogthema’s, maar Baskerville niet. De blogposts worden op de homepage niet onder elkaar weergegeven, maar als een grid. Zoek je iets anders, dan is dit template misschien wel een goede keuze. De foto in de header kan uiteraard ook worden aangepast!

3 templates voor een portfolio website (met blog)

WordPress.com is het ideale platform om een blog te beginnen, maar je kan met WordPress.com ook een portfolio website maken. Ik raad je aan om sowieso een domeinnaam te kopen, omdat je website hierdoor direct professioneler wordt. Daarnaast is een domeinnaam ook noodzakelijk als je later overstapt naar een self-hosted WordPress website. De 3 onderstaande templates kan je gebruiken voor je portfoliowebsite met WordPress.com. Elk template heeft ook een blog functie, zodat je bloggen en je werk mooi met elkaar kan combineren.

Blask

Blask

Blask is een clean en modern portolio template. Je werk wordt al direct op de homepage weergegeven, waardoor hier veel nadruk op wordt gelegd. De template beschikt ook nog over een portfolio pagina, een blog en je kan zelf nog enkele andere pagina’s toevoegen. Blask wordt ook op mobiel goed weergegeven. Test het vooral zelf uit!

Edin

Edin

Wil je niet je werk weergeven, maar je diensten aanbieden? Dan is Edin een uitstekende keuze. Op de homepage wordt een slider weergegeven met daaronder de mogelijkheid om 3 verschillende diensten uit te lichten. De template beschikt daarnaast over verschillende page templates. Bijvoorbeeld de “grid page template” waarmee je op één pagina alle diensten kan weergeven.

Snaps

Snaps

De laatste template in deze lijst is Snaps. Dit template is ook weer voor het weergeven van je werk (bijvoorbeeld foto’s of afbeeldingen). De focus wordt dus echt op de foto’s gelegd! Snaps beschikt daarnaast over een header met een afbeelding, social media icons en een blog. Daarnaast kan je portfolio shortcode gebruiken om portfolio items op een andere pagina weer te geven. Hoe dit precies werkt lees je op de pagina van Snaps.

Welk WordPress.com template in deze lijst is jouw favoriet?

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 30/09/2017