Minicursus bloggen: haal meer uit je blog!

Een blog beginnen is een grote stap, maar het is niet zo lastig. Je schrijft je in bij Blogger of WordPress, kiest een naam, een template en begint met het schrijven van berichten. Klinkt makkelijk toch? Het bloggen volhouden op een professionele manier is echter een heel ander verhaal. Dit kost veel tijd, inspanning, vaak geld en vooral kennis. Kennis over een onderwerp waar jouw passie ligt, maar ook kennis over het bloggen zelf. Een (gratis) minicursus bloggen waar kennis op een eenvoudige manier wordt behandeld, zou dan ook de droom moeten zijn van elke blogger!

Waarom deze minicursus?

Deze cursus komt er nu dus aan! En wel op 8 september. Een online minicursus bloggen met 15 gratis lessen voor lifestyle bloggers, beauty bloggers, fashion bloggers, food bloggers en natuurlijk alle andere blogs. Iedereen die meer wil leren en opzoek is naar de kennis om professioneel te kunnen bloggen, is op de juiste blog beland! Ik hoor je nu denken: “maar er zijn toch al veel blogs over bloggen, wat maakt deze minicursus dan uniek?” Ten eerste, omdat jij hem gevonden hebt. De andere cursussen heb jij dus nog niet gevonden of jij hebt geen zin of tijd gehad om er iets mee te doen. Daarnaast is deze minicursus bloggen ook écht mini. In 3 weken plaats ik 15 lessen, die jij kan lezen wanneer jij er tijd voor hebt. Geen basis, geen advanced, maar gewoon het niveau wat de meeste bloggers nodig hebben.

De inhoud van de minicursus bloggen

Natuurlijk ben jij het meest benieuwd naar de onderwerpen die aan bod gaan gekomen. Hier kan ik een lang verhaal bij typen, maar ik denk dat je het beste de onderstaande opsomming kan lezen!

 1. Een blog starten: niche blogs vs lifestyle blogs!
 2. WordPress hosting en een domeinnaam voor je blog kiezen
 3. Hoe kies je een WordPress template voor je blog?
 4. De opbouw van een goede blogpost
 5. Zoekwoordonderzoek: een goed begin is het halve werk
 6. Optimaliseer je teksten met de Yoast WordPress SEO plugin
 7. Social media tips die elke blogger kan gebruiken!
 8. Een blog promoten op Twitter: hoe doe je dat?
 9. Goede WordPress plugins die elke blogger kan gebruiken
 10. Comment systemen voor je WordPress blog
 11. Google Webmaster Tools: de beginnershandleiding!
 12. Hoe snel is jouw WordPress website?
 13. Artikelen herschrijven: recycle je blog!
 14. Linkbuilding: 5 manieren om aan meer links te komen!
 15. Controleer je blogpost met de blogpost checklist!

Laat weten dat je meedoet!

Superblogger.nl op FacebookBen jij klaar om je oude blog naar een hoger level te brengen? Laat dan weten dat je meedoet met de minicursus bloggen en blijf op de hoogte van nieuwe blogposts. De beste manier om op de hoogte te blijven is door de Facebook pagina te liken. Via het Superblogger profiel deel ik naast nieuwe blogposts ook extra tips, mooie fonts, templates en nog veel meer! Geen Facebook? Schrijf je dan in via e-mail (rechter bovenhoek) en blijf op de hoogte van nieuwe berichten!

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 30/09/2017