Minicursus bloggen: haal meer uit je blog!

Een blog beginnen is een grote stap, maar het is niet zo lastig. Je schrijft je in bij Blogger of WordPress, kiest een naam, een template en begint met het schrijven van berichten. Klinkt makkelijk toch?

Het bloggen volhouden op een professionele manier is echter een heel ander verhaal. Dit kost tijd, inspanning, vaak geld en vooral kennis. Kennis over een onderwerp waar jouw passie ligt, maar ook kennis over bloggen, schrijven, WordPress en marketing. Een (gratis) minicursus bloggen waar kennis op een eenvoudige manier wordt behandeld, zou dan ook de droom moeten zijn van elke blogger!

Wat is de minicursus bloggen?

Via Google vind je genoeg informatie over bloggen, een website beginnen en schrijven voor het web. Als beginnende blogger weet je waarschijnlijk alleen niet waar je moet beginnen. De minicursus bloggen is het startpunt voor de beginnende blogger!

Aan de hand van 15 blogposts maak je een planning voor je blog, ga je een eerste blog schrijven en zet je de eerste stappen naar een succesvolle website.

Inmiddels zijn alle blogposts geplaatst, maar natuurlijk kan jij de blogposts nog op je eigen tempo afwerken. Bij sommige blogposts staat er ook een kleine opdracht. Plaats gerust nog een reactie als je vragen hebt of een extra tip kan gebruiken. 

De voordelen op een rijtje

Is de cursus bloggen iets voor jou? Dit zijn de voordelen:

  • Helemaal gratis toegankelijk. Ik vraag niet eens om je e-mailadres! Alle blogposts vind je gewoon op de website!
  • Doe de cursus wanneer jij wilt. Er is geen tijdsschema dat je moet volgen.
  • 15 verschillende onderwerpen. Van hosting en SEO tot commentaar systemen en social media. In deze cursus leer je van alles een beetje.
  • Geschreven voor de beginner. Iedereen kan een blog beginnen met met behulp van deze cursus!
  • Direct toegankelijk. Lees snel verder voor de bijbehorende blogposts.

De inhoud van de minicursus bloggen

De minicursus bloggen laat stap voor stap zien hoe je een blog kunt beginnen. Volg de cursus in chronologische volgorde of lees alleen de blogposts die jou verder helpen.

Een nieuwe cursus bloggen?

Veel bloggers zijn met behulp van de cursus een blog begonnen en regelmatig krijg ik nog mailtjes van bloggers met de vraag of zij zich kunnen inschrijven. De minicursus is gratis toegankelijk zonder inschrijving.

Voor veel mensen kan het lastig zijn om een blog te beginnen als zij geen stok achter te deur hebben. Op dit moment ben ik bezig om een e-mailcursus te ontwikkelen. Natuurlijk ook gratis, maar dan voor de meer ervaren blogger. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van deze nieuwe cursus bloggen? Laat dan hieronder je e-mailadres achter.

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 13/08/2018