9 gratis WordPress blog templates!

Zoals je misschien gemerkt had, heeft SuperBlogger een nieuw jasje gekregen. Een nieuw logo, een nieuwe about pagina en een nieuw template. Misschien is jouw blog ook wel aan verandering toe. Is jouw template bijvoorbeeld wel responsive of wil je misschien overstappen van Blogger naar WordPress? Wie weet past een van de onderstaande gratis WordPress blog templates wel bij jouw blog. Alle templates zijn responsive en door SuperBlogger uitgezocht!

Radcliffe WordPress Template

[one_half]Radcliffe WordPress Template[/one_half][one_half_last]Radcliffe WordPress Template[/one_half_last]

Tegenwoordig hebben veel bloggers een template dat de focus legt op tekst en beeld. Het Radcliffe WordPress is ook zo’n template. De grote foto’s en het duidelijke lettertype dat ook op mobiel goed te lezen is, zorgen ervoor dat dit template geschikt is voor foto bloggers en persoonlijke bloggers. Onder een blogpost wordt meer informatie weergegeven en kleine dingen (logo,kleuren,footer widgets) zijn eenvoudig aan te passen.

Yegor WordPress Template

[one_half]Yegor WordPress Template[/one_half][one_half_last]Yegor WordPress Template[/one_half_last]

Yegor is een uitgebreid blog template dat bijna al op een magazine theme lijkt. Blogposts worden op de normale manier weergegeven én in 2 verschillende sliders op de homepage. Het strakke design zorgt ervoor dat dit template voor elke blog niche geschikt is. Door het Bootstrap frame work kan het template makkelijk worden aangepast. Verdien je als blogger geld met advertenties? Bovenin (naast het logo) en in de sidebar is er extra ruimte gemaakt.

Freedom WordPress Template

[one_half]Freedom WordPress Template[/one_half][one_half_last]Freedom WordPress Template[/one_half_last]

Wil jij een eenvoudig en strak template? Ga dan voor Freedom. Het template is goed leesbaar op mobiel en erg nieuw. De homepage is anders dan bij andere blog templates, omdat alleen de uitgelichte foto’s van de blogposts worden weergegeven. De kleur is aan te passen en ook bieden ze gratis support bij dit template. Let op! Er is ook een pro versie beschikbaar, die over meer functies beschikt.

Inkness WordPress Template

[one_half]Inkness WordPress Template[/one_half][one_half_last]Inkness WordPress Template[/one_half_last]

Als je dit template bekijkt, zal je niet meteen doorhebben dat je op een blog beland bent. Boven de blogposts staat namelijk een full width slider. De blogposts worden weergegeven in 2 of 3 kolommen en je kan kiezen uit een linker of een rechter sidebar. Inkhive beschikt over veel opties, is klaargemaakt voor SEO en eenvoudig te gebruiken. Ook van dit template bestaat er een premium versie met nog meer opties.

Respo WordPress Template

[one_half]Respo WordPress Template[/one_half][one_half_last]Respo WordPress Template[/one_half_last]

Respo is ook een gratis WordPress template met een minimalistisch design. Veel wit, weinig kleur en de focus ligt niet op foto’s maar op tekst. Wél is er een slider met wat grotere foto’s. Onder het logo staat een brede “balk” waardoor je meteen duidlijk kan maken waar jouw blog over gaat. Een rustig template dat je zelf nog naar wens zou kunnen aanpassen.

Point WordPress Template

[one_half]Point WordPress Template[/one_half][one_half_last]Point WordPress Template[/one_half_last]

Mijn template komt van MyThemeShop, maar ze hebben ook veel gratis WordPress templates. Point is een strak template met 2 uitgelichte blogpost opties (boven en onderaan de pagina), ruimte voor advertenties en related posts. Het lettertype leest fijn, het “options panel” is erg uitgebreid en natuurlijk is het template 100% responsive. Als je niet veel wilt aanpassen, dan kan ik je de templates van MyThemeShop zeker aanraden.

Tesla WordPress Template

[one_half]Tesla WordPress Template[/one_half][one_half_last]Tesla WordPress Template[/one_half_last]

Wil je niet alleen bloggen, maar heb je ook een portfolio dat je op je website wilt zetten? Tesla is één van de 2 templates in dit lijtje waarbij dit kan. Op de homepage wordt een slider weergegeven, quotes, projecten en klanten en via het menu, kan je dan naar je blog gaan. Deze is vrij minimalistisch, maar wel overzichtelijk en modern. Het template kan worden gedownload door TeslaThemes te liken op Facebook.

Virtue WordPress Template

[one_half]Virtue WordPress Template[/one_half][one_half_last]Virtue WordPress Template[/one_half_last]

Toen ik opzoek was naar een nieuw WordPress template, stond Virtue ook in mijn lijstje. Er is namelijk ruimte voor veel informatie. Op de homepage wordt een slider weergegeven, de laatste projecten en blogposts en 4 leuke vakjes met kenmerken. De blogpagina kan op verschillende manieren worden weergegeven en ook zijn er verschillende post opties. Zeker de moeite waard om even te bekijken.

Hoffman WordPress Template

[one_half]Hoffman WordPress Template[/one_half][one_half_last]Hoffman WordPress Template[/one_half_last]

Het laatste template in deze lijst is Hoffman. Dit template komt van dezelfde website als het eerste template. De focus wordt ook bij dit template gelegt op beeld en tekst. Grote foto’s, geen sidebar en onder de blogpost staat weer meer informatie. Wil je dus iets moderns, dan is dit template een uitstekende keuze. Wil je meer dan alleen verhalen vertellen, dan zou ik je dit template niet aanraden. Het aantal opties is namelijk beperkt.

Vragen over deze blogpost?

Je mag mij altijd een mailtje sturen met je vraag!

Gerelateerde berichten

Zoekwoordplanner, een goede vervanging

Hoe werkt een zoekwoordplanner? En welke gebruik je dan?

Starten met bloggen strategie
Strategie

Starten met bloggen? Deze strategie raad ik je aan!

Vrouw met Writer's Block
Strategie

Waarom het niet lukt om ≥ 1 blog per maand te schrijven