Waarom bloggen? 5 redenen om vandaag nog te beginnen!

Tegenwoordig hoef je niemand meer te vertellen wat een blog is. Dat hoop ik tenminste! Ben jij nog niet begonnen? Dan loop je achter! Eind 2013 waren er 152 miljoen blogs en er komen er steeds meer bij. Dit lijkt misschien veel, maar hoeveel van deze blogs krijgen wekelijks een update? Het feit blijft: bloggen wordt vaak onderschat. In dit artikel vindt je 5 redenen waarom bloggen toch erg nuttig kan zijn.

Waarom bloggen? bloggen kost tijdKan ik ook een blog beginnen?

Een blog beginnen is niet lastig. Iedereen zou het kunnen! Het bloggen volhouden is echter een heel ander verhaal. Onderwerpen bedenken, artikelen schrijven, de geschreven artikelen promoten en ook nog reageren op reacties. Daar gaat veel tijd in zitten. Een blog onderhouden vraagt veel van je creativiteit, technische vaardigheden, kennis en schrijfvaardigheid. Gelukkig is dit allemaal te leren, dus het enige wat je nodig hebt is een idee én enthousiasme. Het antwoord op de vraag is dus ja, maar dan moet je er wel voor de volle 100% voor gaan.

5 redenen waarom bloggen erg handig kan zijn!

1. Je schrijfvaardigheid gaat met sprongen vooruit

Door regelmatig te oefenen, ga je vooruit. Zo zit het ook met schrijven. Wanneer je regelmatig je blog update met artikelen waarin je tijd investeert, dan zul je dus vanzelf beter worden. Daarnaast leer je kritisch kijken naar je eigen werk, omdat je niet zomaar alles op internet wil plaatsen. Wil je dus beter leren schrijven? Dan is bloggen een goed begin!

2. Je vindt een podium voor je schrijfsels

Heb je een hobby, een passie of een idee dat je graag met anderen wil delen? Een blog geeft je een stem! Mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp zullen graag je blog lezen en reageren op artikelen. Jij weet veel over je onderwerp en wordt dus gezien als een expert. Maar dat niet alleen! Door regelmatig te bloggen, doe je kennis op, omdat je natuurlijk wel up-to-date wil blijven.

3. Het is een mega update voor je CV

Uiteindelijk komt er een tijd dat je klaar bent met studeren en moet gaan werken. De concurrentie is hoog, dus een manier om je te onderscheiden is nodig. Een blog waar jij regelmatig aan werkt, laat zien dat jij volledig ergens voor kan gaan. Een eigenschap die erg gewenst is. Daarnaast oefen je ook bepaalde technische vaardigheden die goed op je CV staan en laat je zien dat je kennis hebt over je vakgebied. Als je daar natuurlijk over schrijft

4. Je creëert mogelijkheden die je nooit voor ogen had gehouden

Bloggen biedt mogelijkheden. Je leert nieuwe dingen, ontmoet nieuwe mensen en doet ervaringen op die je nooit verwacht had. Dit gebeurt natuurlijk niet met elke blogger en soms zullen de ervaringen heel klein zijn. Je weet nooit waar het schip strand.

5. Bloggen is ontzettend leuk en een fulltime hobby

De laatste, maar zeker niet de minste reden: bloggen is leuk! Vind jij het al leuk om te schrijven, maar leest niemand het? Deel het op je blog. Pas op! Bloggen is absoluut verslavend. Voor je het weet, zit je tot s’avonds laat achter de computer.

Extra: Je trekt bezoekers naar je al bestaande website

Heb jij al een website voor een dienst of product dat je aanbied? Bloggen kan je helpen om meer bezoekers te trekken naar je website. Door zakelijk bloggen zal je beter gevonden worden in Google en daarnaast laat je bezoekers zien dat je over de nodige kennis beschikt.

Heeft bloggen dan ook nadelen?

De nadelen van bloggenWaar voordelen zijn, zijn helaas ook nadelen. Bloggen is hard werken en het zal veel tijd en geduld kosten. Naast het schrijven van artikelen, ben je ook tijd kwijt aan het promoten van je blogposts, het bedenken van nieuwe ideeën en het verbeteren van je blog en schrijfstijl. Heb je eenmaal veel bezoekers gekregen, dan kan je ook nog te maken krijgen met kritische of zelfs vervelende reacties. Meestal zijn ze niet persoonlijk, maar niet iedereen kan op een respectvolle manier kritiek leveren. Blog je voor het geld en de gratis producten. Dan zal je vooral nadelen ondervinden. Het bloggen zal dan voelen als verplichtingen en verplichtingen zijn nooit leuk! Een blog beginnen, moet je dus alleen doen als je het ECHT leuk vindt.

Waarom ben jij begonnen met bloggen?

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 08/02/2021