Zakelijk bloggen? Volg dan mijn workshop!

Bloggen is dood. Lange blogposts worden helemaal niet gelezen. En vloggen is het nieuwe bloggen. Een workshop bloggen door SuperBlogger laat zien dat bloggen nog meer dan genoeg kansen biedt. Om beter gevonden te worden én bezoekers aan je organisatie te bieden. Meer weten over deze workshop zakelijk bloggen? Dit zijn de voordelen!

Let op! Dit is een promotionele blogpost 😉

Workshop zakelijk bloggen voor meer resultaat

Afgelopen week heb ik een blog workshop gegeven aan enkele leden van de VVV Schiermonnikoog. Deze workshop bestond uit 3 delen:

  • Leren. Waarom zakelijk bloggen, hoe werkt het, hoe bedenk je goede blog onderwerpen en hoe schrijf je goede blogposts die ook worden gevonden in Google?
  • Schrijven. 1 – 1.5 uur lang werken aan je eigen blogpost.
  • Bespreken. Wat gaat er goed en wat kan er beter?

Een intensieve workshop die je daadwerkelijk aan het schrijven brengt. (Bijna) iedereen kan bloggen, maar soms heb je net dat duwtje in de juiste richting nodig.

Heb je het gevoel dat dit precies is wat je nodig hebt? Ik geef je nog 7 voordelen van een workshop zakelijk bloggen!

De voordelen

Workshop Schiermonnikoog

Samen brainstormen voor betere onderwerpen

Veel ondernemers vinden het lastig om goede blog onderwerpen te bedenken. Tijdens de presentatie krijg je allerlei tips om goede onderwerpen te vinden, maar de belangrijkste tips is toch wel: ‘denk als je klant‘.

Vind je dat lastig? Laat je dan helpen door je mede-cursisten. De kans is groot dat zij deel uitmaken van je doelgroep en daardoor allerlei vragen hebben, waar jij niet zo snel op was gekomen. Voor je het weet ga je naar huis met een lange lijst met goede blog onderwerpen.

Je moet echt gaan bloggen

Voor bloggen moet je echt tijd maken. En laat ‘tijd’ nou iets zijn waar wij allemaal niet genoeg van hebben. Als ondernemer heb je zoveel te doen, dat je waarschijnlijk niet aan het zakelijk bloggen toekomt. Tijdens een workshop moet je wel gaan schrijven.

Je krijgt 1 – 1.5 uur om een blog van 400 woorden te schrijven. Dit betekent dat je niet te lang kan nadenken, maar meteen moet beginnen met schrijven. Geen eenvoudige taak, maar wel een hele nuttige!

Een eerste blog voor je zakelijke website

Na het volgen van een workshop heb je ook meteen een conceptversie van een nieuwe blogpost. Deze kan je thuis afmaken, want met een goede blogpost ben je toch al snel een halve dag bezig. Nog een voordeel! Tijdens het onderdeel ‘blogpost bespreken’ wordt je werk direct getoetst. Hoe vaak heb je dat?

Gratis blogpost checklist

Wil je weten of je een goede zakelijke blogpost hebt geschreven? Controleer dit dan met de blogpost checklist. Elke deelnemer van workshop krijgt een handige checklist waarop tips staan zoals:

  • Gaat de blogpost in op een mogelijk probleem van de bezoeker?
  • Geven de subkoppen de rode draad weer
  • En is de zoekwoord dichtheid tussen 0.5 – 2.5%.

Op deze checklist staat dus eigenlijk alles wat je nodig hebt om een goede blogpost te schrijven. In de toekomst zal jij nooit meer een blog schrijven zonder dit a4’tje.

Blogpost Checklist

Leer van elkaar

De workshop duurt 4 uur. Je kan je vast voorstellen dat het erg saai wordt als ik 4 uur lang over zakelijk bloggen zou praten. Van een interactieve workshop leer je veel meer én sneller. Elke deelnemer gaat aan de slag met zijn eigen blogpost, die wij later gezamenlijk zullen bespreken. ‘Wat vind je goed en wat vind je minder goed’, zijn vragen die je regelmatig zal horen. Je leert immers het meeste van elkaar! Na de workshop weet je wat je sterke punten zijn en waar je nog aan moet werken.

Direct antwoord op al je vragen

Een online cursus is handig. Je kan er op je eigen tempo aan werken, de cursus is altijd beschikbaar en dingen die je al weet kan je overslaan. Maar hoe vaak heb jij al een online cursus gekocht die je nooit hebt afgemaakt?

Een ‘offline’ cursus volg je intensief en kan je niet uitstellen. Daarnaast krijg je direct antwoord op al je vragen, profiteer je van feedback van alle aanwezigen en leer je van de fouten van anderen. Alleen maar voordelen dus!

Een workshop op maat

Heb je nog nooit een blogpost geschreven dan is een algemene blog cursus voor beginners een aanrader. Wil je samen met je collega’s/werknemers nog betere blogposts leren schrijven die echt voor resultaat zorgen? Ook een workshop op maat behoort tot de mogelijkheden. Op basis van belangrijke zoekwoorden duik je nog dieper in het bloggen.

Beginnen met zakelijk bloggen? Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan doen. Volg een online cursus, lees alles wat er over bloggen geschreven is of neem contact op voor een workshop. Als ik jou was, zou ik het wel weten!

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 13/08/2018