Promoot je blog met Bloglovin!

Er zijn verschillende manieren om een blog te promoten. Eerder heb ik al een aantal tips gegeven, hoe je een blog op Twitter kan promoten, maar je bereikt je volgers ook via e-mail, Facebook of Bloglovin. Vooral de laatste manier, kan ik je aanraden. Door Bloglovin missen je volgers namelijk nooit meer een blogpost en zelf vind ik het een handige manier om een aantal blogs te volgen. Maar hoe promoot je dan een blog met Bloglovin?

Hoe werkt Bloglovin?

Bloglovin is dus een manier om blogposts te volgen. In Nederland wordt het veel gebruikt door Bloggers én volgers. Bloglovin is namelijk een van de makkelijkste manieren, om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts. Bij Facebook en Twitter is het nog maar de vraag of lezers je berichten te zien krijgen, omdat lezers zowel mensen als blogs/bedrijven kunnen volgen. In je Bloglovin feed staan alleen de nieuwe blogberichten en daarom is Bloglovin zo fijn!

Wil jij andere bloggers bereiken, dan is Bloglovin misschien wel de beste manier!

Bloglovin blog toevoegen

Voordat je iets gaat doen met bloglovin, moet je eerst je eigen blog claimen! Dit doet je als volgt:

1. Profiel aanmaken: maak een profiel aan met Facebook of je e-mail adres.

2.Claim je blog: ga naar settings > blog toevoegen > claim blog. Zoek daarna op de naam van je blog. Voordat jij jouw blog kan claimen, vraagt bloglovin om een stukje tekst in een blogpost te plakken. Doe dit en druk daarna op “claim blog”.

3. Instellingen aanpassen: om beter gevonden te worden en meer likes te krijgen, pas je de volgende instellingen aan als je op “Edit blog info” geklikt hebt:

  • Blog info: voeg een duidelijke beschrijving toe
  • Categorie: kies niet voor overig (omdat hier de meeste blogs op blijven staan)
  • Geef je blog ook weer op je profiel, zodat mensen kunnen zien dat de blog van jouw is

Tips om je blog op Bloglovin te promoten

Natuurlijk wil je zo veel mogelijk volgers, maar hoe zorg je er dan voor dat mensen je gaan volgen? Hier een aantal tips!

  • Voeg de Bloglovin button toe aan je blog. De standaard buttons krijg je bij “Bloglovin button”. De code kan je dan als widget (text) in je sidebar plaatsen. Je kan natuurlijk ook zelf een button maken! Gebruik dan een hartje, een plusje of de letter “B”, zodat mensen sneller herkennen dat het een button voor Bloglovin is.
  • Vraag volgers om je ook te volgen op Bloglovin: heb je al een aantal vaste lezers of veel volgers op social media? Vraag ze dan of ze jouw blog ook op Bloglovin willen volgen.
  • Kondig aan het einde van een blogpost, een nieuwe blogpost aan. Vermeld daarbij, dat mensen de blogpost niet zullen missen, als ze jouw blog op Bloglovin volgen.

De volgers zijn er nu, maar hoe zorg je er dan voor dat de volgers weer naar je blog komen en je blogpost lezen?

Kies de juiste foto en beschrijving!

Als mensen je blog liken, dan komen de nieuwe blogposts in hun “feed” terecht. Een artikel met een nietszeggende titel en een ontbrekende foto, nodigt natuurlijk niet uit. Gebruik dus voor je blogpost pakkende titels, een rechthoekige foto die bij je blogpost past en schrijf altijd een samenvatting bij je artikel. Schrijf je geen samenvatting, dan worden de eerste zinnen gebruikt en die geven meestal niet aan, waar je blogpost over gaat. Zijn je foto’s op Bloglovin niet zichtbaar, dan werkt misschien de methode die ik in een van mijn vorige blogposts besproken heb!

Hebben lezers geen tijd, maar vinden ze je titel, beschrijving en foto interessant? Dan zullen zij sneller een hartje aan je artikel geven, zodat ze het later snel terug kunnen lezen!

De juiste RSS Feed instellingen

Veel bezoekers zullen waarschijnlijk je blogposts via mobiel lezen. Heb je dan de verkeerde RSS Feed instellingen gekozen, dan zullen zij jouw blogpost volledig via Bloglovin kunnen lezen. Hierdoor zullen zij niet snel verder klikken naar jouw blog en geen reactie kunnen plaatsen. Pas dit aan bij de instellingen van je blog. Bij WordPress, ga je naar: instellingen > lezen. Zorg dat “Voor elk artikel in de feed, toon”, staat op samenvatting. Wanneer je dan de samenvatting/excerpt hebt ingevuld, zal Bloglovin alleen dit stukje tekst laten zien. Lezers moeten dan wel verder klikken om het artikel te kunnen lezen. Let op! Heb je wel de juiste instellingen gekozen, maar vul je geen excerpt in? Dan zullen alleen de eerste zinnen van je blogpost getoond worden. Dit is meestal niet ideaal, omdat de eerste zinnen vaak niet de lezer triggeren om verder te klikken.

Volg jij SuperBlogger al via Bloglovin?

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 07/10/2017