Pakkende blogtitels schrijf je niet in 10 seconden!

Een blogpost schrijven is niet zomaar een stukje tekst schrijven. Er komt veel meer bekijken en uiteindelijk ben je zo 2/3 uur bezig met één blogpost. Al het werk zou moeten worden beloond, dus hoe jammer zou het zijn als niemand je blogpost leest? Voorkom dit probleem en wordt een kei in het schrijven van pakkende blogtitels.

Waarom is een goede blogtitel belangrijk?

Een goede blogtitel is super belangrijk, maar vaak wordt de kracht ervan door bloggers onderschat. Ze vertrouwen erop dat lezers regelmatig terugkomen en ondanks een slechte titel, de blogpost helemaal tot het einde lezen. Heb je veel trouwe lezers dan kan dit misschien kloppen, maar voor de meesten geldt dit niet. Erg jammer als je toch een goede blogpost geschreven hebt, die eigenlijk door iedereen gelezen zou moeten worden. Weet je niet waar ik het over heb? Bekijk dan de volgende voorbeelden!

 • Geboekt: droomreis
 • de leukste animiatie films
 • Pittige kipwraps
 • Productiever bloggen

Hoe zou het dan beter kunnen? Bijvoorbeeld: 7 geweldige animatie films die je deze zomer moet kijken! of Leer productiever bloggen met deze handige tips!

en bekijk dan eens deze blog titels!

 • How to: gemotiveerd blijven met sporten
 • Tip: super easy je blender schoonmaken
 • Bloggen: hoe begin je? De do’s & don’t’s
 • Waarom je nooit tijd hebt om te schrijven

En welke vind je beter? De eerste 4 blogtitels of de laatste 4? De korte titels die me niet aanspraken waren zo gevonden, maar pakkende blogtitels die meteen weergeven waar het over gaat, waren bijna niet te vinden! Best een probleem denk ik, want niet elke blogger krijgt vanzelf zijn lezers.

Waaruit bestaat een goede titel?

Als je de eerste 4 titels vergelijkt met de laatste 4, dan zal je gelijk iets opvallen! De eerste 4 zijn veel korter en bestaan uit minder dan 5 woorden. Geen idee waarom bloggers dit doen, maar z’on titel trekt geen bezoekers en is niet positief voor SEO. Pakkende blogtitels bestaan meestal uit 40 tot 70 tekens, dus zorg ervoor dat je blogtitel uit meerdere woorden bestaat! Wat werkt nog meer?

 • Beschrijf waar je blogpost over gaat of waarom het zo speciaal is. Met 2 woorden is dat erg lastig.
 • Optimaliseer je blogtitel en gebruik een zoekwoord. Je zult nooit worden gevonden op diary! Natuurlijk is het ook belangrijk dat je een zoekwoord, maar één keer gebruikt
 • Doe een belofte! Bij het artikel over de blender doen ze bijvoorbeeld de belofte dat de schoonmaaktechniek super easy is!
 • Vragen of stellingen: stel je lezers een vraag en beantwoord die in de blogpost
 • How to/tips: maak meteen duidelijk dat je tips of een uitleg geeft.
 • Nummers: waarschijnlijk heb je dat al vaker gelezen, maar wist je ook dat oneven nummers beter aanslaan?

Hoe schrijf je dan die pakkende blogtitels?

Heb jij moeite met het bedenken van blogtitels? Bedenk ze dan alvast van te voren. Doe eerst inspiratie op bij andere blogs (hint: vooral Engelstalige blogs) en schrijf dan een aantal titels op. Hou de Superblogger tips in je hoofd en overdrijf ook soms een beetje. Blogtitels zijn verkoop praatjes, dus zorg dat je opvalt tussen alle andere bloggers. Heb je een goede blogtitel geschreven, dan is de kans groter dat je blogposts sneller gedeeld worden!

Hoe zijn jouw pakkende blogtitels? Ben jij een professional of kan jij nog wel een tip gebruiken? Deel hieronder of op Facebook de titel van je laatste blogpost!

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 13/08/2018