Het leven na de mini blogcursus!

Heb jij de 15-delige blogcursus gevolgd of moet je nog een aantal delen inhalen? Heb je al een aantal tips toegepast en is het resultaat al op te merken? Iedereen blogt anders en dat is ook het leuke aan bloggen. Je kan je eigen draai vinden en niemand kan je vertellen hoe je het moet doen. Of is dat niet helemaal waar? Wil je succesvol leren bloggen dan zijn er een aantal regels, die je het beste kan opvolgen. Of kan je blog ook succesvol worden zonder deze tips?

Zoals ik al zei: iedereen blogt anders. De kans is dan ook groot dat mensen je volgen omdat jij zo’n goede schrijfstijl hebt of de artikelen net op een andere manier benadert. Het is dus belangrijk dat je een eigen blogstijl vindt. Waarom ben jij uniek en waarom moeten bezoekers jouw artikelen lezen? Is dit voor jou duidelijk, dan zal het voor anderen ook duidelijker zijn. Tijdens de minicursus bloggen heb jij veel informatie gekregen waarmee jij je eigen blogstijl kan ontwikkelen en je blog naar een hoger level kan tillen. Het harde werken zal niet meteen worden beloond, dus houd vol!

Succesvolle life(style) bloggers!

Er is een grote kans dat de groei van je blog niet snel genoeg gaat. Je kijkt op tegen bloggers zoals Teskuh, Jennie from te Blog en Miss Lipgloss en ik hoor je al denken. Deze bloggers gebruiken weinig Superblogger tips en toch zijn ze razend populair. Ik kan dan toch beter hetzelfde als zij doen? Dat klopt! Je kan het proberen, maar er zijn een aantal redenen waarom dit helaas niet zal lukken.

  • Deze vrouwen zijn al heel lang met hun blog bezig en jij bent misschien pas net begonnen
  • Door al die ervaring hebben ze een eigen blogstijl ontwikkelt die lezers erg aanspreekt
  • Er zijn ontelbaar veel meisjes die net zo succesvol willen zijn, waardoor de populaire blogs steeds weer opnieuw genoemd worden

Hoeveel blogs kom jij tegen die heel erg op elkaar lijken? Proberen zij ook de stijl na te doen van deze populaire bloggers?

Jezelf online presenteren is niet makkelijk

Weet jij wat een van mijn favoriete lifestyle blogs is? Annemerel.com! Een echte life(style) blogger die een groot deel van haar leven deelt. Als je haar blog bekijkt, dan zul je zien dat ze nauwelijks let op SEO, soms korte artikelen schrijft en vooral blogt zoals zij het wil. Desondanks trekt haar blog veel bezoekers. Ik kom vaak bloggers tegen die over dezelfde onderwerpen schrijven, maar zij trekken toch veel minder bezoekers. Waarom is Annemerel dan zo bijzonder? Annemerel heeft:

  • Een levendige schrijfstijl
  • Veel humor
  • Een interessant leven (als blogger)

En daarnaast zit ze ook helemaal in het blogwereldje. ZIJ is haar blog en daardoor kan je alleen maar denken dat zij in het echte leven ook een leuk mens is. Vind je het lastig om jezelf op een leuke manier online te presenteren, dan zijn er gelukkig andere manieren om op te vallen.

De blogcursus is de oplossing

Om van je blog een succes te maken, moet je ook een beetje mazzel hebben. Je weet namelijk niet voor 100% zeker, waar jouw lezers op zitten te wachten. Eigenlijk heb je dus 2 opties. Je doet de succesvolle bloggers na en hoopt dat jij ook zo succesvol wordt. Helaas lukt dit maar bij een aantal mensen. Of je gebruikt Superblogger om je eigen blogstijl te vinden. Wil je dan meteen aan de slag? Bestudeer dan de blog cursus of lees zo veel mogelijk andere artikelen.

Wat vonden jullie van de minicursus bloggen? Van welk artikel heb jij het meest geleerd en waar zou je graag nog meer over willen weten?

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 30/09/2017