Foto’s op Bloglovin, waarom zijn ze niet zichtbaar?

Bloglovin, waarschijnlijk gebruik jij het ook. Voor de bloglezers is het een handige website om zijn of haar favoriete blogs te lezen en voor de bloggers zelf is het een fijne manier om zijn of haar blog te promoten. Op je persoonlijke blog profiel staan je laatste blogposts weergegeven. Helaas is het niet altijd vanzelfsprekend dat er een foto bij deze blogposts verschijnt. Zelf had ik hier ook last van, maar in deze blogpost leg ik uit hoe je gewenste foto’s op Bloglovin kan toevoegen!

Meer kliks door foto’s op Bloglovin !

Foto's op BloglovinFoto’s en titels zorgen ervoor dat er op je blogpost geklikt wordt. Heb je dus een mooi artikel geschreven, maar geen foto’s toegevoegd of een pakkende titel geschreven? Dan is de kans groot dat er minder mensen langs komen. Op Bloglovin geldt dit ook. Net als op Facebook klikken mensen vaker op mooie foto’s dan op stukjes tekst. Meestal verschijnen deze foto’s vanzelf, maar helaas is dit niet altijd zo. Bij veel blogs is het genoeg om de foto bovenin je blogpost te plaatsen. Is je blog template meer geavanceerd dan gebruik je misschien een uitgelichte foto en is het niet wenselijk dat dezelfde foto nogmaals bovenaan de blogpost verschijnt.

Let op! Bij dit voorbeeld gaan we er vanuit dat je WordPress template gebruik maakt van de excerpt functie waar HTML wordt gefilterd. Weet je niet wat dat betekent? Overleg het even met je website bouwer of probeer het zelf.

Wat is dan de oplossing?

Heb jij dus een Self-Hosted WordPress blog of een WordPress.com blog en maak jij gebruik van de uitgelichte foto optie? Door de volgende stappen zullen jouw foto’s op Bloglovin verschijnen.

1. Instellingen aanpassen

Het eerste wat je moet doen is een instelling aanpassen. Ga hiervoor naar: Dashboard > Instellingen > Lezen. Als 4e zie je dan staan: “Voor elk artikel in de feed, toon”. Waarschijnlijk staat dit op volledige tekst, maar dit moet je aanpassen naar samenvatting. Vergeet niet op opslaan te klikken.

2. Samenvatting inschakelen

Scherminstellingen aanpassenHet veld voor de samenvatting/excerpt staat standaard uit. Deze kan je inschakelen door een bericht te bewerken. Klik dan in de rechterbovenhoek op “Scherminstellingen”. Er zal nu een balk los klappen met opties die je op je scherm kan tonen. Vink de optie “excerpt/samenvatting” aan.

3. De foto toevoegen aan de Samenvatting

Een samenvatting is het stukje tekst wat je voortaan ziet op je homepage. Gebruik je de samenvatting dan heb je de meer lezen tag dus niet meer nodig. Om het makkelijk te maken voeg je tijdelijk de foto toe in je blogbericht en kopieer via het tabje tekst (rechtsboven) je inleiding én foto naar excerpt/samenvatting. Dit moet er dan als volgt uit komen te zien.

De Foto kopiëren

Kopiëren naar excerpt

De inleiding kan je in het blogbericht laten staan, maar de foto moet je wel weg halen (anders zie je dezelfde foto 2 keer). Vergeet niet om de foto toe te voegen bij uitgelichte foto.

Deze methode heeft 3 voordelen:

  • Je foto is voortaan zichtbaar op Bloglovin
  • Je hebt geen problemen meer met dubbele foto’s in je blogbericht, dus je kan de uitgelichte foto optie blijven gebruiken
  • De “meer lezen” tag hoef je niet meer te plaatsen. Bezoekers kunnen meteen op de foto of titel van het bericht klikken.

Een handige plugin!

Bij de vorige methode hebben we eerst de foto toegevoegd in het blogbericht, maar door een handige WordPress plugin hoeft dit niet. Installeer dus “Rich Text Excerpts”. Activeer de plugin. Ga dan naar Instellingen > Rich Text Fragmenten > Editor opties > Editor Instellingen. Zorg dan dat “Enable media knop uploaden” is aangevinkt. Voortaan kan je meteen de afbeelding uploaden in het excerpt vakje. Let op! Deze plugin kan niet worden gebruikt voor een WordPress.com blog.

Foto’s op Bloglovin voor Blogger?

Helaas werkt deze manier alleen voor WordPress blogs. Bloggers die gebruik maken van Blogger, moeten er dus voor zorgen dat ze de afbeelding bovenin de blogpost plaatsen.

[alert-note]Update: Werkt de bovenstaande methode niet? Gebruik dan de Featured Images in RSS plugin. Met deze plugin wordt er een foto aan je RSS feed toegevoegd, waardoor de uitgelichte foto ook zichtbaar is in Bloglovin![/alert-note]

Heb jij deze methode geprobeerd en zijn jouw foto’s nu zichtbaar?

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 07/10/2017