Dé blog trends voor 2015!

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Vandaag begint er een heel nieuw blog jaar. Een nieuw jaar om meer bezoekers te krijgen, betere blogposts te schrijven en meer te leren over bloggen (wat doe je anders op SuperBlogger?). Een nieuw jaar betekent dus veranderingen en misschien heb jij zelfs al een aantal goede voornemens voor jouw blog bedacht. Maar wat zou er in het algemeen in blogland kunnen veranderen? Wat zouden de blog trends voor 2015 kunnen zijn?

Is bloggen dood?

Nee natuurlijk niet! Elk jaar schreeuwen er een aantal mensen, dat bloggen helemaal dood is. Dat ze het elk jaar fout hebben, hoeft dan ook geen verrassing te zijn. Het bloggen leeft en ik denk niet dat dit snel zal veranderen. Bloggen is leuk, bloggers hebben invloed en het bloggen is daarnaast erg toegankelijk. Een blog is binnen een dag opgezet en alles is gelukkig te leren (welkom op SuperBlogger, weet je nog?). Voor de professionals is Bloggen daarnaast een belangrijk onderdeel van hun content marketing strategie. Bloggen is dus nog lang niet dood. Punt.

Meer WordPress blogs

Veel bloggers beginnen met een blogger.com blog. Het is makkelijk en het kost geen geld. Een goede rede denk ik, maar als je verder wilt gaan met je blog, dan kan ik je een self-hosted WordPress blog zeker aanraden. In 2014 heeft WordPress ook weer een enorme groei meegemaakt en deze zal zich in 2015 voortzetten. Nieuwe bloggers zullen meteen met een WordPress blog beginnen en blogger.com gebruikers zullen sneller naar WordPress overstappen. Ben je nog niet zeker of WordPress iets voor jou is? Dit jaar kan je aantal handige blogs over WordPress verwachten!

Terug naar tekst!

Op verschillende blogs lees ik dat ze meer met video willen gaan doen. Erg leuk, maar ik denk dat deze bloggers hier snel weer op terug komen ;). Een video maken kost veel tijd. Meer tijd dan een goed artikel typen. Beautyblogs kunnen niet zonder video. Een tutorial “filmen” is namelijk veel duidelijker, maar de “gewone” blogger zal toch weer voor geschreven tekst kiezen. Lange artikelen, met een goede opbouw, zullen steeds meer voorkomen. Vooral bij de bloggers die dit nu nog niet doen.

Je blog verbeteren

2015 wordt het jaar dat mensen goed naar hun blog kijken en deze zoveel mogelijk zullen optimaliseren. Er zijn namelijk steeds meer blogs die op een eenvoudige manier blogtips geven. Wat verandert er?

  • Bloggers letten meer op SEO, om zo beter gevonden te worden via zoekmachines. Hoe je dit doet lees je natuurlijk op SuperBlogger.
  • Bloggers kiezen in 2015 voor een responsive template. Blogs worden regelmatig op mobiele telefoons of tablets gelezen. Is jouw blog al geschikt voor mobiel?
  • Bloggers willen betere foto’s leren maken. Op verschillende blogs lees ik dat ze mooiere foto’s willen maken. Goed idee, maar vergeet niet de artikelen!
  • Bloggers zullen hun aandacht meer op de kwaliteit richten. Lifestyle blogs zullen hierdoor het aantal categorieën op hun blog verkleinen. Waardoor een aantal lifestyle blogs zich misschien zelfs gaan specialiseren op een aantal onderwerpen (in plaats van hun hele leven).

Nieuwe templates

Een nieuw jaar betekent misschien ook wel een nieuw template voor jouw blog. De blog designs zullen vooral wit, flat en strak blijven, maar ik denk wel dat een aantal bloggers op zoek gaan naar een uniek template. Vooral templates die de aandacht richten op tekst en beeld zullen populairder worden. Ben jij al op zoek naar een nieuw WordPress template?

De social media trend

Het laatste punt: social media! Waar moet je nou echt aanwezig zijn als blogger? Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ of Instagram? Of zouden er nog anderen bij komen? Eigenlijk moet je zijn waar je volgers zijn en ik denk dat Facebook nog steeds op kop staat (op dit moment dan). Wie weet wat er gaat veranderen door de nieuwe voorwaarden. Bang dat Facebook minder populair wordt? Zorg dan alvast voor een spetterend Instagram profiel!

Wat zijn volgens jou de blog trends voor 2015?

 

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 09/10/2017