Waarom worden mijn blog reacties als spam gezien?

Vind jij het ook zo vervelend als je veel tijd besteed aan een blogpost en mensen reageren zonder je artikelen te lezen? Een blog reactie is fijn, maar “wat een leuk artikel”, zegt niet zoveel. Waarom is het artikel leuk of welk punt is zo speciaal? Weet je wat trouwens ook erg vervelend is? Als je een reactie bij iemand plaatst en deze ongezien in de spambox belandt. Gelukkig kan je hier heel makkelijk iets tegen doen.

Waarom belanden je blog reacties in de spambox?

Vaak is er een rede waarom je reactie in de spambox belanden, maar dit hoeft niet per se. Veel bloggers maken gebruik van de spamfilter Akismet. Het kan dus zijn dat Akismet je reacties ziet als spam, omdat:

  • Je gebruik maakt van woorden die ook veel door spammers worden gebruikt
  • Je bent door bloggers bestempeld als spammer

Gelukkig kan het probleem makkelijk worden opgelost, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Zorg dus dat je altijd een goede reactie plaatst. Voeg wat toe aan de discussie, waardoor de blogger zich bijna verplicht voelt om je reactie toe te laten.

Hoe zorg je ervoor dat je niet meer als spammer wordt gezien?

Heb jij op een bepaalde blog meerdere reacties geplaatst en zie je deze niet verschijnen? Stuur dan een e-mail naar de blog eigenaar en vraag of je reacties in de spambox belanden. Het kan namelijk ook zijn dat de blogger ze zelf als spam heeft aangegeven of dat hij/zij ze gewoon is vergeten. Weet je zeker dat je door Akismet gezien wordt als spammer, dan kan je het volgende stappenplan volgen. Nee grapje, er is geen stappenplan! Je stuurt gewoon een e-mail naar Akismet (in het Engels) met de vraag of ze je reacties weer willen toelaten. Je bent namelijk helemaal geen spammer. Ze reageren erg snel en voor je het weet belanden je reacties gewoon op de verschillende blogs.

Spam reacties toelaten?

Bij elke blog, worden regelmatig spam reacties niet gefilterd door Akismet. Niet alleen de vage Engelstalige reacties met veel links zijn spam! Ook mensen die alleen plaatsen: “wat een leuk artikel”, zijn in principe spammers. Het is aan jouw de keuze of je ze toelaat of niet. Ik zou je aanraden om ze niet toe te laten. Google zal dit namelijk niet waarderen en voor andere bloggers is het niet aantrekkelijk om hier een reactie tussen te plaatsen.

Worden jouw blog reacties altijd toegelaten of geven bloggers wel eens aan dat je een spammer bent?

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 29/09/2017