Een blog promoten op Twitter: hoe doe je dat?

Deze blogpost is het achtste deel van de minicursus bloggen! Heb je het vorige deel over social media tips gemist? Bekijk het artikel dan zo snel mogelijk!

Je eigen content promoten, nieuwe volgers krijgen, in contact komen met andere bloggers en een connectie krijgen met trouwe lezers. Klinkt niet verkeerd toch? Twitter is een uitstekend social media kanaal om je blog te promoten. De meeste “kids” zijn overgestapt naar WhatsApp, Facebook messanger en Snapchat en Twitter is opnieuw hét plaform voor de serieuze gebruiker. Genoeg kansen dus, maar hoe kan je het beste een blog promoten op Twitter?

Een branded Twitter profiel en relevante Tweets

Waarschijnlijk hoef ik je het niet te vertellen, maar zonder foto en beschrijving val je niet op! Zorg voor een compleet profiel dat aansluit bij je blog. Een aantal kleine tips die het verschil maken:

 • Twitter gebruiken voor je blogEen persoonlijke foto is beter dan een bloglogo. Zorg dat mensen je herkennen en een connectie met je krijgen.
 • Gebruik als headerfoto een foto van je eigen blog.
 • Pin een belangrijke Tweet bovenaan
 • Schrijf een goede social media pitch en link naar je eigen blog!

Handige Twitter tips!

Heb je een compleet profiel, dan kan je ook echt beginnen. Helaas heb ik geen geheime tip, die zo 1,2,3 werkt. Elke blog niche is anders en je zult dus zelf moeten ontdekken wat het beste werkt. Gelukkig kan ik je wel een handig helpen!

 • Unieke tweets bedenken is bijna onmogelijk, zorg dus vooral dat je relevant bent. Bruikbare tweets zullen sneller in de smaak vallen bij je lezers.
 • Stel vragen! Een gesprek voeren en op elkaar reageren is het leukste van social media. Hoe zorg er je dan voor dat lezers reageren? Door vragen te stellen natuurlijk. Daarnaast leer je van de antwooren en doe je misschien wat inspiratie op voor een nieuwe blogpost.
 • Kortere Tweets krijgen meer aandacht dat langere Tweets. Voor meer aandacht probeer je de informatie dus te beschrijven met minder dan 100 tekens
 • Vergeet niet de #hashtags, om een groter bereik te krijgen
 • Help anderen. Deel niet alleen je blogposts, maar ook de blogposts van andere bloggers. Wie weet Twitteren ze straks ook over jouw blog

Hoe kan je het beste een blog promoten op Twitter?

Afwisseling is belangrijk op Twitter. Waarschijnlijk zien je meeste volgers je tweet niet, maar een profiel met steeds dezelfde blogpost promoties, is niet echt uitnodigend. Wissel daarom tips van anderen, quotes en blogpost links met elkaar af. Een goede manier om een blogpost te delen is door middel van een Twitter Card. Deze Twitter Cards zorgen er namelijk voor dat volgers snel op je link klinken. Nu heb je verschillende manieren om een Twitter Card op te zetten. Dit kan je doen door het schrijven van een code (hier zal ik later een hele blogpost aan wijden), maar het kan ook makkelijker!

Twitter Card tutorial.

Eingelijk is deze manier heel eenvoudig en misschien heb je de plugin zelfs al wel. Je kan namelijk gewoon gebruik maken van de Jetpack plugin of de Yoast WordPress SEO plugin.

 • JetPack: klik op Jetpack en kies voor de sectie “Sociaal”. Hier kan je dan de Twitter Cards aanzetten. Jetpack vormt dan automatisch je Twitter Card
 • Yoast WordPress SEO: deze manier werkt eigenlijk net iets beter, omdat je twee soorten Twitter Cards kan kiezen. Ga bij de plugin pagina naar social > twitter en maak hier de keuze tussen “Samenvatting” en “Samenvatting met een grote foto”.

Vaak is het beter om de standaard code te gebruiken, maar dit is helaas wel iets lastiger. Voor de niet zo technische blogger is de bovenstaande manier dus makkelijker!

Maak jij al gebruik van de Twitter Cards en hoe promoot jij je blog op Twitter?

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 08/10/2017