Hoe zorg je voor genoeg blog inspiratie?

Elke dag of meerdere keren per week bloggen is niet makkelijk. Artikelen schrijven, foto’s maken, reageren op reacties en ga zo maar door. Ook moeten er onderwerpen bedacht worden. Aan het begin is dit misschien makkelijk, maar na een tijdje krijgen sommige bloggers te maken met een writer’s block.

Hoe zorg je er dan voor dat je weer genoeg blog inspiratie krijgt?

Kies het juiste onderwerp!

Voordat je een blog gaat beginnen, bedenk je een onderwerp. Later zou je natuurlijk van blog onderwerp kunnen veranderen, maar dit heeft wel tot gevolg dat een aantal artikelen niet meer op je blog passen. Zorg er dus voor dat je in één keer het juiste onderwerp kiest. Wanneer je duidelijk hebt waar jouw blog overgaat, wordt het veel makkelijker om blog inspiratie op te doen. Hierbij geldt: blog je over alles, dan wordt het lastiger dan wanneer je over één onderwerp blogt. Dit klinkt misschien gek, maar een niche blogger is veel meer gefocust op zijn blog en weet precies wat wel of niet op zijn blog past.

Blog inspiratie door andere bloggers

Vaak roepen andere bloggers dat je origineel moet blijven. Dat klopt, maar het is ook heel normaal op inspiratie op te doen bij andere bloggers. Kopieer niet het artikel, maar zorg ervoor dat jij het verbeterd. Geef er je eigen draai aan of bekijk het onderwerp eens van een andere kant.

Wees origineel! Kopieer geen artikelen, maar verbeter ze!

Zo kan je van een populair artikel, je eigen infographic of video maken. Een beetje van de andere blogger, maar ook een beetje van jezelf. Om dit te kunnen doen is het wel belangrijk dat je het hele artikel leest. Wie weet doe je dan ook nog wat extra inspiratie op voor een andere blogpost. Bekijk als laatste wat veel gedeeld wordt op Twitter, Facebook en Bloglovin.

Pinterest, Topsy & Google Alerts

Een goede manier om blog inspiratie op te doen is door middel van Pinterest, Topsy & Google alerts.

  • Pinterest: op Pinterest staan de leukste afbeeldingen, maar ook bloggers delen op dit social network vaak artikelen. Wanneer ik bijvoorbeeld op “blogging”, “blogging inspiration” of “blog tips” zoek, vind ik genoeg artikelen die over mijn onderwerp gaan.
  • Topsy: een handige website wanneer je opzoek bent naar blogposts die de afgelopen tijd geschreven en gedeeld zijn op Twitter. Vooral de functie, dat je alleen via links kan zoeken, vind ik erg handig.
  • Google Alerts: heb je geen tijd om de hele dag in de gaten te houden wat er gebeurt in blogland of op social media? Gebruik dan Google Alerts en ontvang relevante nieuws berichten in je mailbox.

Analyseer je blog voor nog meer inspiratie

Blog inspiratie: ZoekwoordonderzoekOm meer inspiratie te krijgen is het handig om je oude artikelen eens goed te bekijken. Misschien kan je weel een 2e blogpost schrijven over hetzelfde onderwerp of misschien ontdek je wel een heel nieuw idee. Vergeet in ieder geval niet te linken, wanneer je dieper ingaat op een “oud” onderwerp. Bekijk daarnaast ook eens welke blogposts het meest gelezen worden. Hierover kan je nog een keer iets schrijven, maar een sterke pagina (in Google’s ogen) kan je ook herschrijven. Als laatste kan je ook nog onderzoeken welke zoekwoorden je nog niet gebruikt hebt, maar waar je wel graag op gevonden zou willen worden. Door een zoekwoord analyse vind je gerelateerde zoekwoorden die een voorlopige titel zouden kunnen passen.

Hoe kom jij aan je dagelijkse blog inspiratie?

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 05/10/2017