Blog claimen op Bloglovin? Gebruik dit stappenplan!

De afgelopen weken heb ik veel vragen gekregen over het claimen van je blog op Bloglovin. In mijn blogpost over je blog promoten op Bloglovin heb ik deze vraag al kort beantwoord, maar toch gaat dit nog bij veel blogger mis. Daarom deel ik vandaag een volledig stappenplan, inclusief de problemen waar je tegenaan kan lopen. Deze blogpost bestaat dus uit duidelijke stappen en elke stap wordt aangevuld met een afbeelding.

Hoe claim je een blog op bloglovin?

Stap 1. Inloggen

Ga naar Bloglovin.com en zorg dat je bent ingelogd. Heb je nog geen account? Maak deze dan eerst aan.

Stap 2. Je blog zoeken

Kopieer de url van je blog (bijvoorbeeld: https://superblogger.nl/) en plak deze in de zoekbalk. Vervolgens kunnen er 2 dingen gebeuren:

Blog zoeken Bloglovin

1. Je blog is al aangemeld bij bloglovin. Klik dan op de naam van je blog (en ga vervolgens door naar stap 4)

Bloglovin blog zoeken

2. Je blog is nog niet aangemeld. Staat je blog niet onder “blogs”, klik dan op “add the blog to Bloglovin. Ga door naar stap 3.

blog niet gevonden Bloglovin

Stap 3. Blog aanmelden op bloglovin

Om je blog aan te melden moet je dus geklikt hebben op ‘Add the blog to Bloglovin’. In het venster dat hierna verschijnt plak je opnieuw de url van je blog (let op! zonder “/” aan het eind). Vervolgens kunnen er weer 2 dingen gebeuren.

Blog aanmelden Bloglovin

Alles gaat goed en je blog staat vanaf nu op Bloglovin, waardoor je jouw blog kan claimen. Ga hiervoor door naar stap 4. Je kan echter ook een foutmelding krijgen. Controleer dan eerst je rss-instellingen. Dit kan je doen door het woord “feed” achter de url van je blog te plakken. Als het goed is hoort de pagina er dan ongeveer uit te zien als die van SuperBlogger. Klopt dit, maar krijg je dan nog steeds een foutmelding? Neem dan contact op met Bloglovin

Stap 4. Je blog claimen Bloglovin

Zorg ervoor dat je op de pagina bent van je blogprofiel. Klik vervolgens op “claim it” en vervolgens op de blauwe “claim blog” knop.

Bloglovin Blog claimen

Hierna wordt weer een nieuw venster geopend, waar jij opnieuw de url van je blog in kan voeren. Na het selecteren van je blog krijg je een code te zien. Deze moet je bovenin een blogpost plaatsen. Heb je dit gedaan? Klik dan op claim blog. De code kan je vervolgens weer uit de blogposts weghalen.

Blog claimen Bloglovin
Hierna is je blog geclaimd!

Lukt het niet en kan jij je blog niet claimen op Bloglovin? Neem dan contact op met Bloglovin zelf!

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 09/10/2017