Linkbuilding: 5 manieren om aan meer links te komen!

Deze blogpost is het veertiende deel van de minicursus bloggen! Heb je het vorige deel over artikelen herschrijven gemist? Bekijk het artikel dan zo snel mogelijk!

Iets wat bloggers en ook andere website eigenaren vaak lastig vinden, is linkbuilding. Er zijn meerdere manieren om aan links te komen, maar de ene manier werkt natuurlijk beter dan de andere manier. Ben jij benieuwd welke websites er op dit moment naar jouw blog verwijzen? Gebruik dan Google Webmaster Tools. Wil jij alleen weten hoe je aan meer links zou kunnen komen? Lees dan snel verder!

De 5 manieren om aan links te komen

1. Aanmelden bij startpagina’s of linkruils

Een makkelijk manier om aan links te komen is via linkruils of het aanmelden op startpagina’s, maar deze manier zou ik je sterk afraden. Vroeger was dit heel populair en werkte dit soms. Gelukkig is Google slimmer geworden en worden de links op dit soort websites genegeerd. Wil je toch een link ruilen dan kan je het beste voor een three-way link exchange gaan. Hierbij vraag je een andere site om een link naar je website en in ruil bied je een link vanaf een 2e website die je beheert.

2. Links kopen

Een andere manier om snel aan links te komen, is door ze te kopen. Helaas kost een goede link al snel 50 euro per maand. Daarnaast loop je het risico dat Google hierachter komt, waardoor Google je bestraft met een penalty.

3. Social media

Deel je een blogpost op social media, dan krijg je natuurlijk geen directe link naar je eigen website (je wordt omgeleid). Wel heeft Google door dat er over jou gepraat wordt, wanneer je blopost door anderen wordt gedeeld. Een ander voordeel is het feit dat je zichtbaar wordt door social media. Hierdoor zullen mensen eerder een link naar jouw blog plaatsen of over jouw blog gaan schrijven.

4. Guest Blogging

Heb je geen zin om te wachten tot andere bloggers een link naar jouw blog plaatsen? Dan kan je natuurlijk ook een Guest Blog voor iemand schrijven. In ruil daarvoor krijg jij weer een link naar je eigen blog. Wees niet verlegen en stuur eens een berichtje naar een blog, waar jij graag voor zou schrijven. Stuur meteen een proef blog mee, zodat ze meteen weten wat ze aan jou hebben. Let op! Schrijf geen blogpost voor een blog met een lage kwaliteit waar vooral Guest Blogs worden geplaatst. Ook dit heeft Google door!

5. Goede content creëren

De beste manier om meer links te krijgen? Goede content schrijven die geschikt is voor jouw doelgroep. Eigenlijk is dit ook de enige manier, maar vaak zijn mensen toch een beetje ongeduldig. Goede content schrijven is namelijk niet makkelijk. Het kost veel tijd en een lang artikel schrijven met goede informatie is veel werk. Wil je dus meer links, dan zal je er dus ook echt iets voor moeten doen. Verbeter je schrijfstijl, bedenk interessante onderwerpen en maak jezelf zichtbaar. Goede content moet je namelijk wel onder de aandacht brengen.

Dus nog één keer! Hoe kom je aan meer links? Door het schrijven van killer blogposts.

Hoe kom jij aan meer links? Deel hier je eigen tips!

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 08/10/2017