10 handige blog tools die ik dagelijks gebruik!

Als blogger weet jij dat bloggen veel werk is. Een full-time job, waar jij soms dag en nacht mee bezig bent. Waarschijnlijk, heb je in de loop van de jaren, een aantal handige trucjes ontdekt. Hierdoor schrijf je nu sneller een blogpost of kan jij makkelijker jouw foto’s op maat maken. Gelukkig zijn er ook een aantal websites/tools, die je helpen om het bloggen zo productief mogelijk te maken. Vandaag deel ik 10 handige blog tools die ik dagelijks gebruik!

Pocket

De hele dag door lees ik veel interessante blogposts. Sommigen zijn erg goed, maar helaas heb ik voor sommige blogposts op dat moment helemaal geen tijd. Voor deze blogposts gebruik ik Pocket. Met een klik op de knop, zijn ze opgeslagen en kan ik ze op zowel mijn laptop als op mijn mobiel later teruglezen. Daarnaast kunnen de artikelen ook heel makkelijk met tags worden gesorteerd.

Google Drive

Vaak hoor ik nog dat iemand zijn document kwijt is, omdat hij deze niet heeft opgeslagen. Erg jammer en eigenlijk is dit helemaal niet nodig. Mijn blogposts schrijf ik eerst in Google Drive, zodat ik ze altijd en overal bij elkaar heb (net als mijn andere documenten).

Unsplash

Stiekem vind ik foto’s maken erg lastig en daarom vind jij op SuperBlogger vooral gekochte foto’s en foto’s die onder “public domain” vallen. Één van mijn favoriete foto websites is Unsplash. Hier vind jij elke week nieuwe gratis foto’s, die je gewoon mag gebruiken, zonder een vermelding naar de fotograaf te plaatsen.

Canva

Mijn afbeeldingen op Social Media bewerk ik wel eens met Canva. Dit is een handige website, waarmee je makkelijk een afbeelding leuker kan maken. De afbeelding is daarna makkelijk te downloaden en te delen op social media. Een voordeel: deze website is voor een groot deel helemaal gratis. Alleen bepaalde plaatjes zijn niet gratis, maar deze heb ik nog niet nodig gehad.

Google Webmaster Tools

Eerder heb ik al een artikel besteed aan Google Webmaster Tools, maar toch wil ik ze in dit rijtje nog even noemen. Met behulp van de handige Google Webmaster Tools, kan jij je eigen blog verbeteren. Kom er achter waar je op wordt gevonden, wie er naar je website verwijzen en welke nieuwe zoekwoorden je voor je blog zou kunnen gebruiken.

Clicky

Veel bloggers zijn fan van Google Analytics, maar zelf ben ik meer een Clicky fan! Bij Google Analytics wordt de informatie op veel verschillende plekken weergegeven en vaak is dit niet HEEL overzichtelijk. Clicky is makkelijker, geeft dezelfde informatie weer en is voor een groot deel gratis.

Google Keep

Elke blogger maakt volgens mij wel eens een aantekening. Veel aantekeningen maak ik nog in een notitieboekje. Heb ik deze niet bij de hand, dan gebruik ik Google Keep. Vooral omdat ik het design erg leuk vind en daarnaast zijn mijn aantekeningen op mobiel én laptop zichtbaar.

Lightshot

In mijn artikelen plaats ik vaak een screenshot van een website, om zo iets duidelijker te maken. Dit doe ik echter niet met de print screen knop op mijn toetsenbord. Sinds een tijdje gebruik ik Lightshot. Een handig tooltje waarmee een deel van de pagina (of de hele) makkelijk kan opslaan.

ColorZilla

Om je blog bekend te maken, zorg je voor herkenning. Een logo, speciale template kleuren, social media headers etc. Daarnaast maak je misschien ook speciale plaatjes voor op social media. Om snel achter een kleur te komen, gebruik ik ColorZilla. Met één handeling kom je er namelijk achter welke kleuren worden gebruikt.

De blog tool tip van Olaf!

Jij wilt natuurlijk dat je blog altijd online is, maar soms lukt dat helaas niet. Een probleem bij je hosting provider, de foute werking van een plugin of een andere technische storing kan ervoor zorgen dat jouw website (tijdelijk) niet bereikbaar is. Met Pingdom wordt jouw website elke minuut gecontroleerd, zodat jij weet of jouw blog online is. Wanneer dit niet zo is, stuurt Pingdom een bericht en zo kom je er snel achter of er problemen zijn.

Welke blog tools gebruik jij regelmatig?

Deze blogpost is speciaal voor jou geschreven door Sharon. Laatst bijgewerkt op: 25/02/2020